Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tyverisikring sletter harddisken

En ny type tyverisikring ødelegger PC-ens BIOS og sletter alle data dersom den blir stjålet.

tyv
Og ikke nok med det. Dersom tyven prøver å logge seg på nettet, blir dette registert. Politiet kan dermed spore opp både PC og tyv.En ny type tyverisikring ødelegger PC-ens BIOS og sletter alle data dersom den blir stjålet.

Produktet lages av selskapet det Texas-baserte Softex, og har fått navnet TheftGuard.

Sletter BIOS

Programvaren fungerer sammen med BIOS /(Basic Input/Output System), som er selve hjertet i dagens PC. Uten BIOS kan PC-en ikke starte.

Men en tyv kan selvsagt ta ut harddisken og få tilgang til data som ligger på den. Det kan forhindres ved å sette opp TheftGuard slik at harddisken slettes samtidig som BIOS ødelegges.

Sikker sletting

Det er snakk om dypsletting (alle verdier endres til 0), slik at innholdet ikke kan rekonstrueres via FAT (file allocation table).

Programmet kan settes opp slik at tyven får logget seg på nettet. Skjer det, vil maskinen «pinge» Softex-serveren. Og da vil sjansene for oppsporing øke.

Mens politiet er på vei, prøver tyven å finne ut av hvorfor maskinen langsomt, men sikkert ødelegger seg selv. Det er skal ikke være mulig å reversere den langtekkelige sletteprosessen mens den pågår – heller ikke ved å kutte strømmen.

Mer opplysninger finner du på Softeexine.com.

Konkurrenter

Det finnes fra før flere programmer som fungerer på lignende måte når det gjelder sporing av laptop. De mest kjente er CompuTrace og zTrace.

Stikkord: programvare