Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Casio med megapixeltelefon

Casio er klar med den første mobiltelefonen som kan ta bilder med mer enn en million bildepunkter. Dessverre støtter den ikke GSM.

Casio megapixel
Dermed blir Casio først ute med en mobiltelefon som kan ta bilder i såkalt utskriftskvalitet. Det betyr at bildene kan skrives ut i størrelse 10×15 cm i en kvalitet som holder for de fleste fotoalbum.

SXGA

Kamerabrikken har 1.240.000 punkter og du kan ta bilder med opp til SXGA (1280×960 punkter).

Du skal også kunne ta panoramabilder, for så å la disse gli sammenhengende over skjermen . Kameraet har 8 ganger digital zoom og innbygget makro for nærbilder av detaljer.

Millioner av farger

Det innbygde minnet er på 16 MB og holder i følge Casio til rundt 80 SXGA-bilder. Både det innvendige og det utvendige displayet kan vise fargebilder med en fargeoppløsning helt opp til 15,7 millioner farger.

Telefonen måler 48x95x24 millimeter og veier 106 gram.

Viser vei

Selv om denne telefonen ikke er ment for det europeiske markedet viser den at det er mulig å lage kameramobiler med langt høyere oppløsning enn det vi ser på det europeiske markedet i dag. Det betyr også at vi neppe behøver å vente så veldig lenge før de første telefonene med disse funksjonene kommer også i GSM-varianter.

Også Sony Ericsson har planer om en megapixeltelefon for det asiatiske markedet.

Stikkord: Mobil