Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nvidia beskyldt for test-juks

Grafikkort-produsenten Nvidia manipulerte drivere slik at deres utstyr gjorde det bedre i test enn de skulle, hevder selskapet Futuremark.

Nvidia GeForce FX
Futuremark er ingen hvem som helst innen bransjen. De leverer den programvaren som er mest brukt til å teste hardware i PC-er, og har solgt over 30 millioner solgte kopier av sine kjente 3DMark and PCMark-testprogrammer.

– «Trimmet» driverne

I følge Futuremark skal Nvidia ha «trimmet» sine drivere for å få sin GeForce FX5900 grafikkprosessor til å gjøre det bra i Futuremarks 3Dmark 03 banchmark-program.

– I det siste har det vært noe tvil rundt 3D Mark 03-resultatene når det gjelder enkelte Nvidia-produkter. Vi har nå konstatert at Nvidias Detonator FX-drivere inneholder visse gjenkjenningsmekanismer som fører til et kunstig høyt resultat når man bruker 3Dmark 03, heter det i en uttalelse fra Futurmark.

– Bevisst nedrakking

Allerede 14. mai kunne nettstedet Extremetech konstatere at driverne så mistenkelig skreddersydd ut. Men først nå går Futuremark ut offisielt med kritikk.

Nvidia skriver i en kommentar at det kan se ut som om Futuremark bevisst prøver å rakke ned på Nvidias produkter. Siden de ikke deltar i Futuremarks betaprogram, har de heller ikke muligheter til å påvirke utformingen av programvaren deres, påpeker de.

Stikkord: Maskinvare, spilltester