Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Samsung: – Vi skal bli størst!

I går kveld samlet Samsung sine partnere og medarbeidere til filmfest. I hovedrollene var Matrix og V200.

Ole Bjørn Wiborg SENAS
Lobbyen på Soria Moria kino i Oslo sydet av forventningsfulle mobilforhandlere og Samsung-medarbeidere. Et og annet kjent fjes fra operatørsiden dukket også opp. Samsung benyttet ventetiden før filmen til å vise frem sin siste mobiltelefon, V200.

Matrix-jenter

Fire innleide Matrix-jenter gikk omkring blant de ventende og viste frem de nye telefonene. Men om det var jentene eller den lille kameratelefonen som fikk mest oppmerksomhet tør være usagt. Dette var guttas kveld på byen, selv om det også var mulig å spore en og annen kvinnelig kinogjenger i mengden.

– Samsung skal bli størst, proklamerte Arne Annaniassen i SENAS, representant for Samsung i Norge

Ambisiøst

Etter at publikum hadde inntatt sine plasser i salen entret daglig leder i Senas, Arne Annaniassen scenen. – Samsung er nå nest størst i verden når det gjelder omsetning på mobiltelefoner, sa han. – og vi skal bli størst, la han til.«Årsak og virkning»Samsung opplever en eventyrlig vekst, og er nå det mobiltelefonmerket som vokser desidert raskest. En av grunnene er at Samsung har lagt stor tyngde i markedsføringen av sitt merkenavn.

Satsingen på Matrix er et slikt eksempel. Vi så filmen, og merket oss at Samsung var med. Flere ganger var Samsungs Matrix-telefon i bildet. Ved et par anledninger var eksponeringen så påfallende at det lyste av produktplassering.

Byttet telefon

Men telefonen du ser i filmen er ikke den samme som du vil få se i kinoreklamene til Samsung. I kinoreklamen plukker helten opp Samsungs nye kameratelefon V200, etter først å ha banket et par dusin agenter i kjent stil. Matrix-telefonen fra filmen vil bare bli solgt i USA. I Europa er den byttet ut med en kameratelefon, som trolig har et større salgspotensiale enn den svartmalte blikk-boksen fra filmen (vi har prøvd den).

Drahjelp

Nå er det ingen tvil om at Samsung har en lang vei å gå før de i det hele tatt kan begynne å snakke om å ta opp konkurransen med Nokia og Siemens i Norge. Sony Ericsson skal heller ikke glemmes, og etter hvert begynner det å bli mange kameratelefoner på markedet.

Samsung kan imidlertid regne med å få drahjelp fra Telenor Mobil, som etter alt å dømme vil bruke kameramobilen V200 tungt i sine sommerkampanjer. Disse kampanjene betyr enormt mye for hva slags telefoner forbrukerne velger.

I november kommer fortsettelsen på Matrix-filmen. Det er en fortsettelse vi ser frem til, ettersom «Matrix Reloaded» sluttet med at…

Stikkord: Mobil