Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sol vant domenestrid

Internettselskapet Eniro som står bak nettsiden www.sol.no, har fått rettens medhold i at de også har hevd på domenet wwwsol.no.

domenenavn
23-åringen som hadde registrert domenet, må ut med 100.000 kroner i erstatning, skriver Aftenposten Nettutgave.

World Wide Web’s Solutions

23 år gamle Nicolas Weiss-Andersen registrerte nettstedet wwwsol.no. Her har han drevet tjenesten «World Wide Web’s Solutions», med tips om webutvikling og publisering.Selv om Weiss-Andersen ikke driver næringsvirksomhet på siden, mener Eniro Norge at de spekulerte i å tiltrekke seg lesere som tastet feil når de egentlig ville inn på nettstedet www.sol.no.

Mister domenet

Tirsdag ettermiddag ga Asker og Bærum Tingrett Eniro fullt medhold, noe som betyr at selskapet nå skal få tildelt domenet. I tillegg må Weiss-Andersen betale saksomkostninger og 100.000 kroner i erstatning.

– Vi mener dommen er feil, og kommer til å anke saken, sier Weiss-Andersen til Aftenpostens nettutgave.

– Dommen er i tråd med tilsvarende saker i utlandet. Det er den første dommen av dette slaget i Norge, og derfor er den prinsipielt meget viktig, sier Eniros advokatfullmektig Anders Reiremo til nettstedet Propaganda.

Annonse
Stikkord: internett