Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Smutthull gir billig mp3

Spanske Puretunes hevder et smutthull i loven gir dem rett til å legge ut kopibeskyttet musikk til nedlasting. Plateselskapene raser.

pirat mp3 cd napster kopi
I følge Puretunes vil artistene få betalt for sine arbeider. – Vi har utviklet et produkt som lar forbrukerne få all den musikk de ønsker uten noen restriksjoner, samtidig som rettighetsinnehaverne får kompensasjon, sier Javier Siguenza i Puretunes.

Grookster

Tjenesten skal lanseres i dag, og tilbys gjennom P2P-løsningen Grookster. – Grookster vil markedsføre Puretunes ovenfor sine brukere, enten gjennom en knapp i Grookster, eller som en egen installasjon som kan lastes ned sammen med Grooksters programvare, sier Grooksters direktør, Wayne Rosso.

Billig

Mens andre lovlige nedlastingstjenester som iTunes tar 99 cent per låt (under 7 kroner) har Puretunes valgt en helt annen modell. Her kan du laste fritt i en tidsavgrenset periode, og betaler for hvor lenge du skal ha mulighet til å laste ned.

Fri nedlasting i 8 timer vil koste 3,99 dollar (ca 25 kroner). For 65 kroner har du 48 timer på deg til å laste ned alt du orker. Selv med en usedvanlig treg linje vil dette gi billigere nedlasting enn noen annen «lovlig» musikktjeneste kan by på.

– Ulovlig!

Sjefen i plateselskapenes interesseorganisasjon IFPI, Allen Dixen, kaller Puretunes påstander om at de driver lovlig for reinspikka tøv. Puretunes moderselskap WebListen.com har allerede tapt flere runder i spansk rett. Hver eneste sak viser at du ikke kan legge ut musikk for nedlasting uten plateselskapenes samtykke, sier Dixen i følge CNet.

Stikkord: fildeling, internett