Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Overskudd for Sony Ericsson

Sony Ericsson vil klare seg uten flere kapitalinnsprøytninger fra moderselskapene. Nå skal håndsettprodusenten tjene penger.

Sony Ericsson Z1010 åpen
Sony Ericsson er minst av de fem største håndsettprodusentene, og den eneste som ikke tjener penger. Like vel mener direktør Jan Wareby at det ikke er behov for ytterligere kapitalinnsprøytninger i selskapet.

– Pengene vi har fått tar hensyn til tidligere tap i tillegg til det vi trenger for å vokse. Siden vi nå regner med å tjene penger har vi ikke behov for mer kapital, sier Wareby til Reuters.

Sony Ericsson er i ferd med å vinne de markedsandelene ledelsen hadde regnet med, og dermed er bedriften på riktig spor. Innen utgangen av året regner Wareby med at bedriften går med overskudd.

Optimist

Til tross for at Sony Ericsson hele tiden har tapt penger valgte moderselskapene nylig å skyte inn 300 millioner Euro i selskapet. Selv om tapene økte i første kvartal og målet om å øke markedsandelen fra 5,5 prosent til 6 prosent ikke ble innfridd regner Wareby med at Sony Ericsson ved utgangen av året har en markedsandel på mellom 7 og 10 prosent.

Stikkord: Mobil