Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DVD-video på vanlig CD

Et lite selskap i Melbourne har utviklet en teknologi de hevder gjør det mulig å lagre en hel spillefilm med DVD-kvalitet på en CD-ROM.

Film
Selskapet EvolveVideo vil senere i år lansere en «Web streaming»-versjon av systemet.

Kompresjon

– Nøkkelen til suksess er å gjøre filene små nok til at en hel film får plass på en vanlig CD, sier Andrew Oatham til AustralianIT. – Ved hjelp av denne kompresjonsteknologien kan vi få plass til større mengder film i DVD-kvalitet enn du noen gang har hørt om, sier han.

Alt i ett

CD-en skal kunne spilles av på de aller fleste ordinære PC-er uten at det er behov for å installere tilleggsprogrammer på maskinen.

Kvalitetsforbedring

Det finnes konkurrerende teknologier, men ingen som kan måle seg på pris, sier Oatham. Video på CD er ikke noe nytt, men i mange år har det vært lite forbedringer i kvaliteten. Vår teknologi endrer dette dramatisk, hevder han.

Ideelt for nedlasting

Det lille selskapet med syv ansatte har selv finansiert og utviklet den nye teknologien. De regner med at formatet vil få stor betydning for nedlasting av innhold fra Internett, ettersom det krever langt mindre båndbredde en dagens løsninger.

Annonse
Stikkord: lydogbilde