Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft støtter SCO

Microsoft gnir seg i hendene over striden mellom SCO og Linux-folket. Nå sikrer de seg rettighetene til SCOs Unix-variant.

Linux død
Dette sjakktrekket blir av de fleste sett på som en klar stillingtagen fra Microsofts side i krigen mellom Linux/Unix-firmaet SCO og resten av Linux-verdenen.

– Tyveri!

SCO mener at mye av Linux-koden består av opphavsbeskyttet, kommersiell kode – og at gratiskulturen bak Linux-fenomenet i det store og hele bygger på simpelt tyveri. I første omgang har de gått til sak mot IBM, men har gitt uttrykk for at de vil «ta» resten av Linux-verdenen i neste omgang.

Dersom SCO skulle vinne fram med sitt søksmål, kan det bety slutten for Linux. Intet firma eller offentlig institusjon vil bruke operativsystemet, dersom Linux skulle bli klassifisert som piratvare.

Forbundsfeller

Microsoft har på sin side drevet sin private krig mot Linux, men har vekslet mellom å gå til frontalangrep, applaudere og være lett diplomatisk.

Nå er det tydelig at de har ladet våpnene igjen.

– Å kjøpe lisensen fra SCO er representativt for Microsofts løpende engasjement når det gjelder respekten for opphavsretten til åndsverk og IT-industriens sunne utvekslingen av slike verk via lisensiering, uttalte Microsofts Brad Smith til News.com natt til i dag norsk tid.

SCO har svært dårlig økonomi, og mange anså det som en siste krampetrekning at de gikk til rettssak mot IBM. Med Microsoft-penger i ryggen får de trolig råd til å betale advokatene sine…

Stikkord: linux, programvare