Hopp til navigasjon Hopp til innhold

India gjør en «IT Fornebu»

Indiske myndigheter satser på å gjøre landet til et internasjonalt IT-forskningssenter.

Bangalore
Politikere og investorer prøvde å gjøre Norge til et IT-sentrum gjennom det i hvert fall delvis forfeilede prosjektet IT Fornebu. Nå forsøker inderne å gjøre noe lignende.

Forutsetningen er noe bedre enn her hjemme. Både Cisco, IBM, Microsoft, Intel, Motorola og mange, mange fler er allerede på plass i India.

Mye hjernekraft

I byen Bangalore finnes noen av de beste hjernene innen programmering. Mange av de store selskapene henter arbeidskraften sin herfra. Kostnadene er betydelig lavere enn i Vesten, og kompetansenivået i mange tilfeller høyere.

Slik har det vært i mange år. Men først nå vil myndighetene ta tak i det, i følge EETimes.

Vekk fra billig-stempel

– Regjeringen og industrien trenger å posisjonere India som en nasjon med teknisk dyktighet. I motsatt fall vil det alltid henge ved oss at vi bare leverer billige tjenester, sier lederen for den indiske IT-bransjeorgainsasjonen MAIT, S. Devarajan.

– Om India skal beholde sin rolle som globalt konkurransedyktige, må vi designe, utvikle og produsere våre egen hardware. Dette har også et sikkerhetsaspekt for oss. Innen for strategiske sektorer som forsvaret kan vi ikke risikere å sette den nasjonale sikkerhet på spill ved å stole på importvarer, sier vitenskapelig rådgiver til den indiske regjeringen, R. Chidambaram, til EETimes.

Stikkord: programvare