Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Media Player for PS2

E3 2003: GameShark lanserer PS2-programvar som enkelt og greit plukker film og musikk fra harddisken din, og spiller de av på TV-skjermen.

Gameshark Media Player
GameSharks nye Media Player for Playstation 2 henter musikk, video og bilder fra harddisken din via en nettverkskabel, og gir deg dermed mulighet for å gjøre spillkonsollen til et slags underholdningssenter.

Programvaren ligger på en vanlig PS2-DVD, og må være i spilleren så lenge du bruker programvaren.

Du har mulighet til å lage spillelister, kjøre lysbildefremvisning fra bildesamlingen din, og ikke minst spille av videofiler du måtte ha liggende på harddisken din.

Software og adapter

Man trenger naturligvis en Playstation 2, men også en bredbåndsadapter for å kunne kommunisere med PCen eller hjemmenettverket ditt. I tillegg må et lite server-program innstalleres på alle datamaskinene du ønsker å hente media fra, men siden dette er en liten java-applikasjon er systemet kompatibelt med de flest operativsystemer, inkludert Linux, BSD, og OS X.

Systemet støtter oss forskjellige brukerprofiler, slik at far kan ha tilgang til helt andre mediefiler enn lillegutt.

Listen over filtyper som støttes er ganske ekstensiv, og inkluderer videoformatene MPEG-1, 2 & 4, DivX 3.X (inkludert 3.11), 4.X og 5.X, WMV og OGM, samt lydformatene MP3, og OGG Vorbis.

Produktet lanseres i juni, og vil koste omlag $49. Gameshark lover oss nordisk distribusjon rundt samme tid.

Stikkord: playstation, spilltester