Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Matrix blir online rollespill

E3 2003: Warner Brothers kunne nettopp annonsere sitt kommende store massive online rollespill The Matrix Online. Men produsenten av Enter The Matrix har lite til overs for konseptet.

The Matrix Online
The Matrix Online utvikles for PC av Monolith og Wachowski-selskapet EON, og skal utgis av Ubi Soft og Warner Brothers en eller annen gang i andre halvdel av 2004.

Konseptet i spillet er naturligvis den allerede klassiske striden mellom menneske og maskin i det virtuelle fengselet vi kjenner som The Matrix, men denne gang er det altså snakk om et såkalt MMORPG-spill (Massively Multiplayer Online Role Playing Game).

Det hele legges til et urbant storbymiljø (i The Matrix, ikke The Real World), og vi blir lovet mye Kung Fu-action, et stort utvalg våpen, detaljert karakterutvikling og spektakulære effekter.

The Matrix Online, som med andre ord vil havne i samme sjanger som Anarchy Online og Star Wars: Galaxies, lar tusenvis av deltakere spill på nett samtidig, og plukker angivelig opp historien der de tre første Matrix-filmene slutter.

Konsept-grafikk fra The Matrix Online

Dave Perry, sjefsprodusenten av det nylansert spillet Enter The Matrix har ikke mye til overs for Matrix som massivt online rollespill.

Shiny liker ikke sjangeren

Under en prat med Dave Perry, produsent hos Shiny Entertainment for det nylig lansert gigantiske Matrix-spillet Enter The Matrix, lirte han derimot av seg relativt kvasse uttalelser om konseptet av et online Matrix-spill av nettopp denne typen.

– Massive Multiplayer er ikke den beste måten å gjøre ting på. Det er veldig vanskelig å legge inn kule elementer i slike spill, fordi når man gjør det vil alle spillerne som er pålogget automatisk strømme til det spennende området, og det resulterer som vi vet bare i lag og serverproblemer, sier Dave Perry til ITavisen.no.

Det er kanskje naturlig at Perry ikke vil snu oppmerksomheten bort fra sitt eget spill, som kostet over 150 millioner kroner å utvikle, men han sier samtidig at Online-spilling definitivt ikke er utelukket fra Shiny Entertainment i fremtidige prosjekter.

– Vi har god erfaring med Online-spilling, for eksempel fra Sacrifice (les testen HER). Spill hvor man kan jobbe sammen i små grupper er bedre, for eksempel hvor man er et team på en håndfull personer om bord på en hovercraft, og der man sammen må løse oppgaver, legger Perry til.

– Online er bare et valg, som jeg tror vi kommer til å gjøre i en eller annen form. Men det bli ikke MMORPG for Shiny med det første, slår Perry fast.

Offisiell hjemmeside åpnet

Det får så være, Mr. Perry. Vi velger den røde pillen.

Mottakelsen av Shinys egne Enter The Matrix har foreløpig vært heller kjølige (vår anmeldelse kommer snart), og vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss til å se hva Monolith og EON får utav The Matrix Online.

Se forøvrig thematrixonline.warnerbros.com.

Annonse
Stikkord: spilltester