Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia-telefoner blir kredittkort

Lei av å drasse rundt på et digert kredittkort? Snart kan du sende hele kortet til de evige kredittmarker. Mobilen overtar jobben!

Nokia mastercard kreditt
Nokia har sluppet 500 telefoner der den nye teknologien er innbygget. I tillegg har de delt ut 1.500 mobildeksler med samme funksjonalitet. Eksperimentet finner sted i Irving, like utenfor Dallas i Texas, der Nokia har sitt amerikanske hovedkvarter.

PayPass

Forsøket vil var i 6 til 8 måneder, og i hele denne perioden kan de utvalgte bare veive sine mobiltelefoner over kortterminalene når de gjør sine innkjøp. Telefonen gjør samme nytte som kredittkortet – leseren gjenkjenner det innbygde kortet og belaster kontoen din automatisk.

Teknologien kalles PayPass, og tilsvarende løsninger kan bygges inn i alt fra nøkkelringer til armbånd. Men nå er det altså mobiltelefoner det gjelder.

Reklame-SMS

De som velger å bruke sin mobiltelefon som kredittkort får reklame sendt til telefonen som SMS. På denne måten «betaler» du kortets årsavgift. Etter en måned kan du imidlertid velge bort SMS-annonsene.

Nye «kortlesere»

Teknologien krever spesielle kortlesere på betalingsstedet. Nye mobiltelefoner er riktig nok små, men fortsatt mangler det en del på at du bare kan dra dem gjennom en magnetstripeleser. Du kan imidlertid taste inn kredittkortnummeret manuelt også på eldre betalingsterminaler.

Så spørs det da, hva som skjer neste gang du er på en fuktig bytur. Tør du la kelneren forsvinne inn på bakrommet med regninga og den nye Nokiaen din?

Stikkord: internett, Mobil