Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Alt om N-Gage

E3 2003: Nokia kaster seg inn i spillbransjen med lanseringen av sin N-Gage telefon til høsten. Videoklipp og detaljer her.

N-Gage lansering
Nokias avslørte ytterligere detaljer rundt sin nye spillmobil i forbindelse med Electronic Entertainment Expo-messen i Los Angeles denne uken.

En heller småpinlig pressekonferanse preget av pompøs Nokia PR-jippo resulterte heldigivis likefremt i en god del konkret informasjon om N-Gage.

Pris og tilgjengelighet

Global lanseringsdato er satt til 7. oktober, og prispunktet som ble angitt (for anledningen malt på magen til en preburtal strippende småjente) lå på $299. Spillene vil koste mellom $30 og $40 stykket, og leveres på SD-minnebrikker.

Nokias streben etter å treffe det friske, ungdommelige, og hippe markedet kan til tider tippe over til det patetiske…

Dette burde tilsi at vi i utgangspunktet kan forvente å se denne mobiltelfon/spillkonsollen i norske butikker til under 2500 kroner, og naturligvis lavere med operatørsubsidiering.

Men det store spørsmålet er naturligvis har Nokia en sjans mot Game Boy?

Nokia fremhever selv flerspillermuligheter via Bluetooth og GPRS som den store styrken til N-Gage.

Noen spill, som f.eks Red Faction 2 har mye action og høyt tempo, og er typisk egnet for spilling med en håndfull andre N-Gage-eiere i samme rom, ved hjelp av Bluetooth. GPRS vil brukes til mer saktegående spill, for nedlasting av oppdateringer og nye spillelementer, og for opplating av rankinglister og resultater til websider.

20 spill før jul

Nokia kunne fortelle at ti spill ville være tilgjengelig fra lansering, med ytterligere ti titler planlagt frem mot jul.

Blant spillselskapene som stiller opp for N-Gage finner vi Activision, Eidos, Gameloft, UbiSoft, Sega, Taito, THQ og Eidos. Titlene inkludere kjente merkenavn som Splinter Cell, Rayman, Ghost Recon, Red Faction, Tomb Raider og Tony Hawk’s Pro Skater.

Nokia skal også selv debutere (hvis man ikke regner med Snake) som spillprodusent, med strategispillet Pathway to Glory, som lanseres til våren 2004.

Mye fikling for å bytte spill

Vi har flere videosnutter på lur, som viser N-Gage i action. Under ser vi hvordan en durkdreven Nokia-ansatt foretar det man skulle anta var en relativt enkel prosedyre: nemlig å ta ut og inn SD-kort, som altså vil være nødvendig hver gang man skal skifte spill.

(*Du trenger Windows Media 9 for å spille av denne videosnutten. Har du problemer med avspilling, kan du laste ned videoen direkte HER )

Tomb Raider over GPRS

Klippet nedenfor viser hvordan man i Tomb Raider kan konkurrer med andre spilleres prestasjoner. Først lastes en tidligere registrert spillrunde (innspilt av den man vil konkurrere mot) ned fra nettet, og deretter kan man løpe om kapp med »skyggen» til motspilleren for å se om man slår tiden hans. Resultatet ditt lastes så tilbake på nettet, slik at andre igjen kan prøve å gjøre det bedre enn deg. .

(direkte link )

Flere spill

Og til slutt, en liten trailer som viser et håndfull av spillene som Nokia har opp i ermet.

(direkte link )

Flere detaljer om N-Gage kan du finner HER

Stikkord: Mobil, spilltester