Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft med nettradio

Microsoft kunne ikke sitte stille å se på at Apple tar musikkmarkedet. Nå vil de gi deg så mye musikk du orker for 200 kroner i året.

MSN Music logo
Tjenesten, som har fått navnet MSN Radio Plus, er første ledd i en lang rekke nye betaltjenester som Microsoft planlegger.

– Jeg kan ikke gå i detaljer, men dette er den første av en rekke abonnementstilbud som vi håper å levere framover, sier gruppemanager Lisa Gurry i Microsoft til News.com.

Musikk på alvor

Microsoft har vært i gang med streamet musikk lenge, men da som reklamefinansiert tjeneste med relativt lav profil. Nå vil de tydeligvis inn på musikkmarkedet for alvor.

Men i motsetning til Apple, som selger musikk for nedlasting med sin iTunes Music Store, vil Microsoft bare la deg høre. MSN Radio Plus lar deg riktignok velge låter, men disse kan bare høres som stream.

Hør så mye du vil

Det finnes imidlertid programvare som lar deg lagre streamet musikk på harddisken, slik at du kan kopiere den og flytte den over på bærbare enheter.

For de 200 kronene som tjenesten skal koste pr. år, kan du imidlertid høre favorittmusikken din om igjen og så ofte du vil mens du er knyttet opp mot nettet via PC. Det går også an å betale et månedlig beløp på 35 kroner. Til sammenlingning koster det ca. sju kroner å laste ned en enkelt låt fra Apples tjeneste.

MSN Radio Plus skal foreløpig bare være tilgjengelig for amerikanske MSN-kunder, men ventes å bli tilbudt europeiske abonnenter så snart rettighetsspørsmål er avklart.

Stikkord: internett, lydogbilde