Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft med bedre DVD-støtte

Kampen om hva som skal bli fremtidens DVD-standard avgjøres like vel ikke av Microsoft, som nå sier de vil støtte alle.

HP DVD-brenner 2
Under WinHEC-konferansen i New Orleans gjorde Microsoft det i natt norsk tid klart at de vil støtte alle de viktigste standardene for DVD. Mens Selskapet tidligere har sagt at de vil støtte DVD+RW, sier de nå at fremtidens Windows skal takle DVD-RW/-R og DVD RAM.

Enklere for folk flest

Med støtte for alle de viktigste formatene for DVD-brenning vil vi gjøre det enklere, billigere og mer effektivt for folk å lagre personlige data, flytte data mellom maskiner og dele personlige filmer på DVD-video, sa Tom Phillips, leder for Windows Hardware Experience Group i Microsoft.

Allianser

Tidligere i år sa Microsoft at de ville gå for DVD+RW, og gikk inn i DVD+RW-alliansen, som jobber for å gjøre DVD+RW til fremtidens standardformat. Nå vil de altså støtte alt og alle, en nyhet som ikke minst vil glede tilhengerne av DVD-RW.

Høyere lagringskapasitet

Mens en vanlig CD kan lagre 650 MB med data kan en DVD-plate lagre 4,7 GB. Det gjør at platene er bedre egnet for lagring av filmer og annet multimediainnhold.

Produsentene håper suksessen med CD-RW på PC skal gjenta seg med DVD. I markedet for forbrukerelektronikk er DVD nå et av de segmentene som opplever kraftigst vekst.

Stikkord: lydogbilde, Maskinvare