Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Chat videre når PC-en er opptatt

Motorola IMfree er en liten dings som lar deg tusle omkring i hjemmet eller i hagen og samtidig chatte med dine AOL-venner.

Motorola IMfree
Du skal altså ikke behøve å okkupere husets PC for å holde kontakten med vennene dine på AOL.

Liten skjerm med tastatur

Meldingsbrettet er på størrelse med et CD-cover og er utstyrt med et display der du kan lese innkommende meldinger og se hva du selv skriver. På denne skjermen ser du også hvem av vennene dine (fra AOLs «Buddy list») som er tilgjengelige for chat. Du kan bruke de 12 vanligste ikonene i chatten.

I tillegg har brettet et QWERTY-tastatur.

Trådløs til PC

IMfree virker som en trådløs forlengelse av PC-en ved at du kobler en radiosender til PC-ens USB-port. Denne radioen har en rekkevidde på ca 30 meter, eller omtrent som en trådløs telefon. For at du skal kunne chatte må PC-en være på og tilknyttet Internett.

Tellerskritt

Det betyr at enheten er lite egnet for den som har oppringt datasamband og må betale tellerskritt under hele chat-seansen. Har du derimot bredbånd (ADSL eller lignende fast oppkobling) vil det ikke koste noe ekstra å bruke Imfree.

Du kan chatte med inntil 6 «buddies» samtidig, og batterikapasiteten på håndsettet er oppgitt til fire timer. Foreløpig er brettet bare kompatibelt med AOL Instant Messenger.

Foreldrekontroll

Fra PC-en kan mor og far stille inn når det skal være mulig å bruke brettet, slik at husets unge ikke blir liggende våkne og chatte halve natten eller tar brettet i bruk før de er ferdig med hjemmeleksene, hevder Motorola.

Prisen for brettet er satt til 99 dollar, eller snaut 700 kroner.

Annonse
Stikkord: internett