Hopp til navigasjon Hopp til innhold

HP og Microsoft med super-PC

I samarbeid med Microsoft har HP utviklet en helt stillegående PC med bredformat-skjerm og avanserte telefonfunksjoner.

Athens Microsoft PC
PC-en, som har kodenavnet Athens, ble presentert av Microsoft-formann Bill Gates på WinHEC-konferansen i New Orleans natt til i dag norsk tid.

Telefonsentral

Den nye PC-en har blant annet integrert tele-, video- og tekstmelding. De ulike formatene kan konverteres, slik at for eksempel en e-mail kan bli en talebeskjed. Lyden dempes automatisk om det kommer inn en telefonsamtale, og som viser ved hjelp av en liten lampe om du har fått e-post, også når monitoren er skrudd av.

For å logge deg inn på Athens trenger du en «nøkkel» som du plugger inn i siden av skjermen før du skanner fingeravtrykket ditt. Maskinen er utstyrt med IP-telefon og kamera.

Mye i skjermen

Om du hører på musikk når noen ringer, dempes lyden med det samme du løfter røret. Kameraet er plassert slik at du og den du snakker med kan holde øyekontakt under samtalen. USB-portene er plassert på skjermen, det samme er CD-spilleren.Maskinen er utstyrt med en 16:10-skjerm som ligner noe på de 17 tommers widescreen-skjermene som Apple leverer.

Digital sentral

Maskinen beskrives som sentral for digital nytte og underholdning, akkurat som Apple-sjefen Steve Jobs snakker om «the digital hub». Og designet er langt mer sexy enn det vi er vant til fra PC-produsenter.

Stillegående

PC-en er så godt som støyfri, noe den også har til felles med iMac. Men i motsetning til iMac er skjermen separert fra hovedenheten.

Prisen er ennå ikke kjent – Athens er foreløpig en prototyp.

Mer om Athens finner du på Microsoft.com.

Stikkord: Maskinvare