Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skanner leser passet

Nå trenger du ikke lenger vise passet ditt til en uniformert person. En skanner tar jobben.

Norsk pass
Britiske myndigheter starter nå et prøveprosjekt med den nye skannerteknologien ved to flyplasser. I tre måneder framover vil Stansted og Heathrow bruke systemet på rutene mellom London og Miami og London og Madrid, melder BBC.

Sjekker selv

Skannerne vil bli brukt til å identifisere personer som anses som en sikkerhetsrisiko, samt avsløre stjålne eller forfalskede pass. Opplysningene i passet blir automatisk koblet til det britiske politiets database over kriminelle, eller personer man av andre grunner anser som en sikkerhetsrisiko.

Langvarig prosess

De to flyselskapene som er involvert er Easyjet (Madrid/Stansted) og Virgin (Heathrow/Miami).

– Dette er det første skrittet i en langvarig prosess som vil utnytte den siste teknologien til å modernisere og styrke vår grensekontroll og skape et sikkerhetssystem som passer for det 21. århundre, sier den britiske innenriksminsteren Beverley Hughes til BBC.

Stikkord: Maskinvare