Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dansk selskap dømt for spam

For første gang er et dansk selskap dømt for masseutsendelse av reklame som e-post, såkalt spam. Men boten burde være overkommelig.

Spam
Det lille programvareselskapet Fonn Danmark fikk en bot på ca 16.000 kroner, etter å ha spredt reklamepost til mottakere som ikke hadde bedt om det. I følge etterforskerne dreier det seg om i alt 156 meldinger.

Ny lov

Danskene fikk sin lov mot utsendelse av denne type reklame i 2000, men det er første gang noen har vært anklaget for ulovlig reklameutsendelse siden loven trådte i kraft. Loven omfatter også utsendelse av reklame på telefaks.

Ombudsmann fornøyd

Det var det danske forbrukerrådet som anmeldte Fonn etter at de hadde mottatt 50 klager på selskapet. Forbrukerombudsmann Hans Jørgensen sier han gjerne hadde sett at boten ble større. – Men det dreier seg om et lite selskap og et begrenset antall utsendelser, så boten er vel ikke så ikke så gal, sier han.

Det er foreløpig uklart om dommen vil bli anket.