Hopp til navigasjon Hopp til innhold

«Fluffy Bunny»-hacker arrestert

Britiske myndigheter mener de har tatt bakmannen i hackergruppen «Fluffy Bunny», som spesialiserte seg på innbrudd hos sikkerhetsselskaper.

Fluffy Bunny
Amerikanske myndigheter har ønsket 24-åringen arrestert, fordi de mener han er hovedmannen i en gruppe av hackere som har brutt seg inn og vandalisert en rekke nettsteder i USA.

Terror

Gruppen kom i FBIs søkelys kort tid etter terrorangrepene 11. september 2001. Da hadde den brutt seg inn på tusenvis av kommersielle nettsider og lagt igjen meldingen «Fluffy Bunny goes Jihad».

Flere arrestasjoner i vente

24 år gamle Lynn Htun ble pågrepet av Scotland Yard mens hun deltok på messen InfoSecurity Europe 2003, en internasjonal messe for sikkerhetseksperter. Scotland Yard sier de vil slippe mer informasjon om arrestasjonen senere i dag. Saken er ennå under etterforskning, og Scotland Yard tror det kan komme flere arrestasjoner.

Ydmyket

«Fluffy Bunny» ydmyket flere ledende sikkerhetsselskaper ved å bryte seg inn på sidene deres og erstatte forsiden på nettstedene med et bilde av en rosa kanin med et overdimensjonert kjønnsorgan og meldingen «Fluffy Bunny has owned you. This is to certify that the Flyffy Bunny has penetrated you».

Blant selskapene som har vært utsatt for slike angrep er SANS Institute som driver opplæring av sikkerhetseksperter, Security Focus (nå eid av Symantec) og Attrition.org, som er et selskap dannet av eksperter med erfaring i etterforskning av datainnbrudd.

Stikkord: internett, virus