Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia 6800 er her

Nokia 6800 skiller seg fra alle andre mobiltelefoner. Bretter du den ut har den et fullt QWERTY-tastatur.

Nokia 6800
Nokia 6800 ble først vist under Nokias produktlansering i München i november i fjor. Da ble det sagt at den skulle være på markedet i Norge før påske. Det skjedde ikke, men denne uken fylles butikkhyllene opp med det som må kunne betegnes som en av de mest spennende telefonene fra Nokia så langt i år.

ÆØÅ

Nå er det ikke funksjonaliteten i denne telefonen som er mest oppsiktsvekkende, men designet. Her har vi fått en telefon som kan brukes enten tradisjonelt, eller vippes åpen slik at du får tilgang til et helt «skrivemaskintastatur». Til forskjell fra telefonene som ble vist i november har modellen som nå havner i butikk fått ÆØÅ

Brukervennlig

En egen knapp lar deg skru tastaturbelysningen av og på. Holder du telefonen i begge hender kan du skrive nokså raskt. Havparten av tastene er plassert til venstre for tastaturet, mens den andre sitter til høyre. Under tastene på begge sider av skjermen finnes taster for »Shift» og »mellomrom». I praksis skriver du raskt tekstmeldinger eller notater du kan sende via MMS, e-post eller SMS.

Radio

Telefonen er utstyrt med radio og leveres med stereo hodetelefoner. Skjermen viser 4096 farger på 128×128 punkter. Skjermbildet vendes automatisk når du åpner tastaturet slik at du alltid ser bildet «rett» vei.

Mer informasjon om telefonen samt bilder og video finner du om du klikker her.

Telefonen selges for rundt 4.500 kroner uten abonnement.

Stikkord: Mobil