Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft vil ta Oracle

Med sin nye SQL-server til 64-bit vil Microsoft spise seg inn i et marked som Oracle og de andre UNIX-selskapene stort sett har hatt for seg selv.

Microsoft SQL Server
Microsofts sql-server har så langt ikke skremt verken Oracle eller andre leverandører av Unix-baserte databaseløsninger for næringslivet. Stort sett har Microsofts løsning blitt regnet som et produkt for mindre systemer, mens de store og krevende områdene har vært forbeholdt «de store gutta».

Best i test

Dette kan det nå bli en endring på. Microsoft legger seg nå helt inn i markedet til Unix-systemene, og kan med sin nye 64-bits sql-server vise til benchmarks som må sies å være konkurransedyktige.

I en uavhengig test som ble utført av TPC (Transaction Processing Performance Council) i mars ble Microsoft best i ytelse.

Enkelt

Samtidig er 64-bitsversjonen priset akkurat likt med 32-bitsversjonen, noe som er egnet til å friste IT-sjefer til å oppgradere. Oppgraderingen er svært enkel – det er bare å bruke detach og reattach-funksjonene.

64-bits-utgaven ble lansert i Norge i går, og forutsetter at kundene velger 64-bitsarkitektur på operativsystemsiden.

Itanium

Det vil i klartekst si Enterprise eller Datacenter-versjonene av Microsofts nye serveroperativsystem Windows Server 2003. Det forutsetter igjen hardware basert på den nye Itanium-prosessoren fra Intel.

Mer om den nye SQL Server finner du på Microsoft.com.

Stikkord: programvare