Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fortsatt sviktende PDA-salg

Salget av lommedatamaskiner falt i årets første kvartal med 21,3 prosent.. Etterspørselen går ned både i konsument- og i bedriftsmarkedet.

Tallene fra IDC viser at det i årets tre første måneder ble solgt 2.450.000 lomedatamaskiner. Det er en tilbakegang på 26,5 prosent i forhold til siste periode i fjor. Palm er desidert størst, etterfulgt av HP som tok tilbake andreplassen fra Sony.

Terror

Nedgangen i omsetningen av lommedata speiler den situasjonen internasjonal økonomi er inne i, sier Ross Sealfon, analytiker ved IDC i en pressemelding. Til tross for at maskinene er blitt både billigere og bedre møter de en lunken interesse i markedet.
– Frykt for terrorisme, ustabil verdensøkonomi og krigen i Irak kommer på toppen av de naturlige sesongvariasjonene, sier Sealfon.

Luksus

Når bedriftene kutter i sine IT-budsjett er PDA-ene noe av det første som ryker ut. Disse enhetene blir ikke sett på som kritiske for bedriftenes IT-satsing, men snarere som luksusgjenstander, sier Sealfon.

Stikkord: Mobil