Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Steve Ballmer til Norge

Microsofts toppsjef Steve Ballmer skal holde åpningstalen i Oslo Spektrum den 6. mai, når Windows Server 2003 skal lanseres i Norge.

Microsoft har totalt et markedsføringsbudsjett på mellom 1.4 og og 1,7 milliarder norske kroner i 2003. Store deler av dette vil de nå bruke på å lansere sitt nye serveroperativsystem Windows Server 2003.

PR-kampanjen starter i morgen, med pressekonferanser i flere land. Lanseringen overfor kundene skjer i hele mai.

Åpningstale av Ballmer

I Norge starter arrangementene for kundene i Oslo Spektrum 6. mai. Åpningstalen er ved ingen ringere enn Steve Ballmer. Han står kanskje litt i skyggen av Microsofts grunnlegger Bill Gates, men er like fullt mannen som nå leder det gigantiske programvareselskapet til daglig. Den 13. mai lanseres produktet i Bergen, den 20. mai i Tromsø, 27. mai i Trondheim – før det hele avsluttes for Norges vedkommende i Stavanger 3. juni.

Største i historien

Reklamekampanjen kommer imidlertid til å kjøre både på TV, på nettet og i trykte medier helt fram til september.

Lanseringen er den største servereoperativsystem-lanseringen i Microsofts historie. Mer enn 200 000 kunder i 61 land skal delta på til sammen 173 presentasjoner av den typen vi får se i Norge neste måned.

Fire versjoner

Windows Server 2003 avløser Windows 2000 som Microsofts serveroperativsystem. Programvaren vil foreligge i fire versjoner: Standard, Enterprise, Datacenter og Web Edition. De tre første er allerede tilgjengelig i Windows 2000-versjon, den siste er helt ny.

Enterprise og Datacenter-versjonene foreligger for øvrig i 64-bitsversjoner.Mer utfyllende opplynsinger om Windows Server 2003 finner du på Microsoft.no og Microsoft.com.

Stikkord: programvare, windows