Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stadig hetere Apple-rykter

Apple har bebudet et stort pressejippo som «vil være som musikk for øret» førstkommende mandag.

Apple iTunes
Presse-begivenhetene fyrer på ny opp i ryktene om at Apple har noe virkelig stort på gang når det gjelder musikkindustrien.

Og de ryktene har vært både mange, hete og muligens fantasifulle den siste tiden.

Oppkjøp og nedlasting

Like før påske skrev Los Angeles Times at Apple planla å kjøpe opp Universal Music – verdens største plateselskap. Tidligere i vår ville ryktene ha det til at Apple skulle starte med musikk-fildeling a la Napster og Kazaa, men med platebransjens samarbeid og velsignelse.

Endelig har det gått spekulasjoner om at en 30 GB iPod og en dockingstasjon for samme MP3-spiller var i emning.

Dementerer alt

Apple har hardnakket dementert ryktene om at de skal ha lagt inn bud på Vivendi, industrigruppen som eier Universal Music, og har unnlatt å kommentere nedlastingstjenesten og iPod-ryktene.

Likevel mener det vanligvis pålitelige og velinformerte nettstedet MacCentral at noe stort som har med musikk å gjøre er i emning.

Presseinvitasjon

Nettstedet og moderbladet Macworld har mottatt en invitasjon til et arrangement i San Francisco mandag 28. april. I invitasjonen kommer det ikke fram nærmere opplysninger.

I stedet står det noe kryptisk at «Apple vil kunngjøre noe som er som musikk for ørene» («Apple will have announcements that will be music to your ears.»).

Nyhetsbyrået Reuters er skråsikre på at det er nedlastingstjenesten det dreier seg om, og siterer anonyme musikk-moguler som åpenbart er informert om satsingen.

Antiklimaks?

Det dreier seg uiansett neppe om en mindre oppdatering av nettleseren Safari eller en annen bagatell. Men det kan jo være snakk om et nytt bedriftsprodukt eller noe annet som ikke direkte har med musikk å gjøre, men som like fullt er som musikk i ørene på IT-sjefen.

Til mandag får vi se.

Stikkord: lydogbilde, programvare