Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3-spiller med hjerne

Endelig er den her – MP3-programvaren som skjønner bedre hva du liker enn du selv gjør.

Synapse
Synapse heter MP3-spilleren som i hvert fall påstår at den kjenner dine innerste musikalske følelser – etter hvert.

Hjernen

Motoren i Synapse er The Brain, en såkalt intelligens-modul. I følge studentene ved Caltech og Harvard, som har utviklet Synapse, dreier det seg verken om spillelister eller vilkårlig rekkefølge, av den typen som finnes allerede i mange andre programvare- og maskinvarebaserte spillere både på PC/Mac, i lomma og på bordet.

Det dreier seg heller ikke om et «dette vil du trolig også like»-system, basert på hva du har kjøpt, lastet ned eller spilt den siste tida.

Kjenner dine behov

I følge vaskeseddelen skjønner The Brain hva slags musikk du vil ha og når du vil ha den.

Etter å ha lagt inn hele iPod-arkivet på godt over 2000 låter (11 GB) kan vi like godt meddele at vi ikke skjønner helt hvordan dette henger i hop. Første forsøk ga oss såpass ulike artister som Artful Dodger, Led Zeppelin, Pet Shop Boys og The Doors. Synapse valgte først konsekvent rolige, melodiøse låter fra artistenes repertoar. Men da vi trykket på next-knappen var det som om programmet skjønte at dette ble for feigt. Dermed gikk det plutselig i støyende tungrock, monoton industripønk og selvmordsdyster 80-tallstristesse.

Låter det for utrolig? Prøv selv – helt gratis. Synapse finnes også som plugin for Winamp, om du ikke vil skifte musikkprogram. Dessverre ingen Linux- eller Mac-versjon.

Lastes ned fra Synapseai.com

Stikkord: fildeling, internett, lydogbilde