Hopp til navigasjon Hopp til innhold

5000 på nerdefest

I påsken samlet fem tusen datafrelste fra hele verden seg i Hamar for å spille, programmere, og ellers være så herlig nerdete som overhodet mulig.

The Gathering 2003
Vikingskipet i Hamar har siden 1996 huset det årlige datatreffet The Gathering, den største begivenheten av denne typen i verden. TG03 var tolvte gang arrangementet avholdes, og som vanlig var programmet fullastet med demokonkurranser, spillturneringer, og underholdning – inkludert en opptreden med Ugress.

Dørene ble åpnet onsdag16. april, for de milelange køene av ivrige datanerder som kriblet etter å komme seg inn og få rigget opp utstyret. I skrivende tidspunkt, klokken åtte om kvelden første dag, var fortsatt ikke alle innomhus.

– Det tar sin tid å få inn fem tusen nerder med utstyr, og vi har fremdeles lang kø utenfor, ler pressekontakt Invild Myhre, som er én av de 185 hardt arbeidende entusiastene bak TG03.

Gabrielsen delte ut priser

I år som i fjor delte næringsminister Ansgar Gabrielsen ut priser i anledning TG03: Næringsministerens IT-pris for mest spennende, salgbare produkt eller mest spennende og lovende nyetablering, såvel som pris for beste, realiserbare konsept til en ny offentlig tjeneste

Vinnerne fikk hver utdelt 7000 kroner, og juryen besto av en gruppe fra NHD og The Gathering 2003.

TG-TV

I år var det også mulighet til å følge de forskjellige konkurransene og begivenhetene som fant sted via web-TV, som du finner på www.gathering.org.