Hopp til navigasjon Hopp til innhold

XBOX-TEST: Logitech Cordless Controller

Logitech leverer en solid og dugelig trådløs kontroller for Xbox, som dessverre ikke er optimal for online-spilling.

Noe av det første vi lærte å sette pris på da Xboxen landet i fjor var de gode, lange ledningene til håndkontrollerne. Mens de korte standard-ledningene til Playstation 2 satte klare begrensninger på hvor langt unna man kunne sitte, utvidet Microsoft det potensielle spillområdet med flere meter.

Men det beste er selvfølgelig å droppe ledningene fullstendig, som med Logitech Cordless Controller.

50 timer

Til tross for at kontrolleren faktisk har vibrering, er batterilevetiden på nærmere 50 timer – selv om vibreringsfunksjonen kuttes ut automatisk når det begynner å bli på tide å skifte ut batteriene.

Det er selvfølgelig alltid en plage å skifte batterier, men all ros til Logitech for å presse såpass mye saft ut av fire stykk LR6.

Godkjent vare

Logitechs trådløse kontroller føles god, men ikke suveren.

Dette blir naturlig nok høyst subjektive vurderinger, men knappene virket litt harde å trykke ned sammenlignet med Microsofts supre Controller S, mens analogstikkene er en anelse lealøse.

De med små hender vil også kanskje synes at Logitech Cordless Controller er litt stor og klumpete.

Likevel er helhetsinntrykket godt, og dette er absolutt en håndkontroller man kan bli godt vant med.

Ikke klar for Xbox Live

Det største problemet med denne kontrolleren er derimot verken batteritid eller formfaktor, men derimot fraværet av minnekortplasser. Riktignok er basestasjonen utstyrt med to stk. kortplasser, men for å få plass til batteriene har Logitech valgt å ikke plassere disse i selve kontrolleren.

Hva så? Problemet melder seg først når Xbox Live lanseres nærmere sommeren, og vi skal begynne å spille online. En viktig del av pakka blir da headsettet som brukes til å snakke med andre spillere på nett – og som bruker minnekortplassen som tilkoblingsport. Dette vil i praksis bety at Logitech Cordless Controller blir ubrukelig til en del online-spill.

Konklusjon

Logitech har laget en god kontroller, og ser du ikke for deg en stor fremtid på Xbox Live, så kan dette godt være noe å satse på. Controller S har riktignok marginalt bedre knapper og en mer behagelig formfaktor, men litt må man vel kunne ofre for gleden av trådløs spilling…

Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox_test