Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Windows Media for Linux

Selskapet InterVideo får nå lov av Microsoft å levere programvare som kan avspille Windows Media-materiale på Linux-maskiner.

Windows Media Player
InterVideo er mest kjent for DVD-spillerprogrammet WinDVD, som er svært utbredt på PC-er ustyrt med DVD-spillere.

Åpner codec

Intervideo har allerede laget Linux-versjoner av WinDVD, og ser helt klart et interessant marked i Linux-brukere. Mer oppsiktsvekkende er det likevel at Microsoft, i likhet med rivalen RealNetworks, nå åpner sin codec for bruk på flere plattformer.

Dette er helt nye takter fra Microsoft, som hittil bare har åpnet for en Mac-versjon av Windows Media Player i tillegg til Windows-versjonen.

Ingen spiller ennå

Foreløpig er det ikke snakk om en ferdig Linux-versjon av Media Player, selv om det er svært sannsynlig at en slik kommer. Snarere snakker vi om å «porte» elementer fra MediA Player 9 over i Linux-baserte produkter for hjemmeunderholdning.

Som kjent har flere produsenter av tilleggsbokser for hjemmeunderholdning, som DVD-opptakere og harddiskbaserte videoopptakere, brukt Linux som operativsystem.

DAB-program

I følge Internetnews.com blir det i første omgang snakk om å overføre Windows Media Audio og Video codec-er, Windows Media filgjenkjenning, Windows Media streaming-protokoller og kopisikringen DRM (Digital Rights Management).

InterVideo har også andre interessante produkter på trappene – blant annet programvare for DAB (Digital Audio Broadcasting) radio.

Stikkord: lydogbilde