Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC som kjenner dine vaner

Kanadiske forskere har utviklet en PC som skjønner hva du egentlig vil…

Barn og PC
PC-en skal være i stand til å registrere hvilke oppgaver som betyr mest for brukeren av maskinen. For eksempel hvilke oppgaver hun eller han utfører hyppigst, hvilke e-poster som blir åpnet og hvilke som blir kastet.

Kamera-overvåking

Maskinen lærer seg mønsteret dels ved å analysere vha som faktisk foregår i programvare og maskinvare, men også ved å bruke et kamera som registrerer når brukeren sitter foran skjermen, og om hun/han er opptatt eller ledig.

Programvaren er i stand til å analysere data som kommer fra kameraet på en slik måte at den kan bedømme brukerens konsentrasjonsnivå. Ved å kombinere dette med data fra operativsystemet kan maskinen dermed lærte seg en komplekst brukermønster.

– Fundamentalt endret

Hensikten er å gi PC-brukeren en helt ny følelse av interaksjon med maskinen, hevder forskerne ved Human Media Lab på Queen’s University i Ontario.

– Måten vi bruker datamaskiner på er fundamentalt endret, sier dr. Roel Vertegaal, som leder prosjektet, til BBC.

Stikkord: Maskinvare, programvare