Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DVD-brennere med streaming

Philips vil inkludere streaming av DivX og MPEG-4 i sine kommende DVD-brennere. Det betyr at en skanse mellom DVD og nettformater faller.

Philips DVD-brenner
Philips lanserte dette på en pressekonferanse i går. Konseptet kalles Nexperia, og er et nytt design for selskapets DVD+R/RW-brennere.

Brenner og konverterer

Ved hjelp av NexPeria skal man kunne brenne filmer i DivX og MPEG4 format rett på DVD+R/RW-disker, og deretter kunne spille dem på hvilken som helst standard DVD-spiller.

DVD-brennerne oversetter til MPEG-2 og videre til DVD-formatet på direkten. Nedlasting, konvertering og brenning skjer dermed i en og samme prosess. Alternativt kan man brenne i originalformatet og spille av via de nye brennerne, som tøtter både DivX nog MPEG-4.

Dyrt i begynnelsen

Siden Philips er storleverandør av DVD+R/RW-drev til andre produsenter, er det trolig at streaming-modeller vil dukke opp med mange merker. Men så langt presenterer Philips den nye funksjonen som «high end». Det betyr at det i første omgang vil dukke opp i dyre produkter, som DVD-opptakere til stuebruk.

Pressemeldingen finner du HER.

Stikkord: lydogbilde, Maskinvare