Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– CE blir større enn PC-Windows

Windows CE-operativsystemet vil selge mer enn desktop-Windows innen tiåret er omme, hevder en ny forskningsrapport.

Windows CE
En nylig publisert rapport fra analytikerne i TForecast spår at salget av Windows CE-deriverte operativsystemer for håndholdte enheter vil overgå desktop-versjoner av Windows innen 2010, skriver CNet News.

I 2003 vil det selges mellom 14 og 17 millioner mobildingser med Windows CE/Pocket PC, og mellom 135 og 138 millioner Windows-PCer.

Innen 2008 vil Windows CE-enhter ha tatt igjen mye av forspranget, og nå et årlig salgstall på 200-millioner. Og i 2010 vil CE være oppe i mellom 300 og 340 milioner, mens det på det tidspunktet bare vil selges toppen 225 millioner Windows-PCer på verdensbasis, ifølge den samme rapporten.

Stikkord: Mobil, programvare, windows