Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fritt fram for nettradio

Amerikanske nettradioer har endelig inngått avtale med musiker-organisasjonene. Dermed ser det igjen ut til å bli livlig i Internett-«eteren».

Det siste halvåret har flere av ITavisen.nos favorittstasjoner på nettet vært tause. Dette på grunn av at platebransjen og musikerorganisasjoner forlangte en voksen kompensasjon som små, idealistiske radiostasjoner ikke så seg i stand til å betale.

Den første avtalen med platebransjen ble inngått i oktober i fjor. Nå er det inngått avtale om royalty-satser for musikere, komponister og tekstforfattere.

Myndighetene grep inn

Stasjonene ble reddet av myndighetene som tvang musikkbransjen til å justere ned sine krav mot åpenbart ikke-kommersielle og idealistiske foretak.

Til gjengjeld kan de nå vente gode inntekter fra kommersielle stasjoner som henvender seg til et stort publikum og kanskje etter hvert blir lønnsomme. Allerede nå kan de heve betydelige beløp fra Yahoo!, America Online, Microsoft og RealNetworks, som alle streamer musikk over nettet.

Avtalen er ikke helt spikret ennå. Det gjenstår en godkjenning fra US Copyright Office, men begge parter regner med at det vil gå greit.

Stikkord: internett, lydogbilde