Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MS innrømmer SP1-sirup

Microsoft innrømmer endelig det mange forlengst har erfart; programmene dine kan gå opptil ti ganger tregere etter innstallasjon av Service Pack 1 for Windows XP.

Windows Update
Mange opplevde at PCene deres plutselig ble betydelig tregere etter at man hadde installert den viktige og omfattende SP1-oppgraderingen fra Microsoft. Ingen skjønte helt hvorfor, men Microsoft har inntil nå vært lite villige til å innrømme feil i sine Service Pack-oppgraderingen.

Men denne sidenhos Microsoft bekrefter at SP1 faktisk kan medføre dramatisk treghet i kjøring av programmer, på grunn av en feil i minnehåndteringssystemet etter oppgradering.

Feilen vil kunne medføre at enkelte programmer bruker opptil ti ganger lengere tid på å starte.

Dette gjelder SP1 for både Windows XP Home Edition og Windows XP Professional Edition.

Drøyer med fiks

Men, de som hadde håpet at det nå bare er å laste ned en ny «hotfix» via Windows Update som retter feilen blir skuffet. Riktignok sier Microsoft at de har en slik feilfiks på lur, men denne vil ikke bli gjort offentlig tilgjengelig før i neste Service Pack (!).

Likevel skal det være mulig å få tilgang til oppgraderingen ved å kontakte Microsoft direkte, samtidig som fiksen nå angivelig også blir uoffisielt distribuert på diverse nettsteder.

Stikkord: programvare, windows