Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Flash ut av nettleseren

Macromedia gjør nå Flash til en frittstående «konkurrent» til nettleseren, og håper å legge grunnlaget for en ny måte å bruke nettet på.

Macromedia Central
Macromedia Central er siste initiativ fra selskapet bak velkjent programvare som Dreamweaver, Cold Fusion og Flash.

Tanken er å nå lage en frittstående applikasjon av Flash-spilleren som vanligvis er installert som en plug-inn i nettleseren.

Automatisk oppdatering

Macromedia planlegger så å servere oss Flash-applikasjoner og -programmer som kan ligge og kjøre på PCen uavhengig av nettleseren, og som automatisk oppdaterer seg selv med fersk informasjon når maskinen er koblet til nettet. Selskapet håper tredjepartsutviklere vil lage Flash-programmer som på denne måten «later som om» de stadig er på nett, mens de i realiteten bare oppdateres mens man faktisk er online – altså et applikasjonsområde typisk ymtet på laptop-brukere eller de med oppringt-forbindelser til nettet.

Til sommeren

Selve klientprogrammet Macromedia Central skal etter planen bli gratis tilgjengelig til sommeren, men vi kan nok forvente at mange av Flash-applikasjonene vil være betalingstjenester. Interessert utviklere kan be om SDK HER.

For mer informasjon, se www.macromedia.com

Stikkord: programvare, windows