Hopp til navigasjon Hopp til innhold

CUBE-TEST: Metroid Prime

Metroid Prime sklir elegant inn som det mest overbevisende Gamecube-spillet til dags dato.

Metroid-spillene har en lang tradisjon blant Nintendo-fantaster, men du trenger overhodet ikke ha hørt om Metroid før for å like dette spillet.

Opplevelsen i Metroid Prime er fullverdig helt på egenhånd, og gir deg en salig blanding av skyting, eventyr og jogg for hjernen – alt servert i en nydelig detaljert, fargerik og kjapp grafisk innpakning som virkelig viser at Gamecube er i stand til å måle krefter med både Xbox og Playstation 2.

Du trer inn i rollen som den intergalaktiske dusørjegerinnen Samus Aran, som har en høne eller to å plukke med de onde rompiratene i det som er en ganske infløkt historie om alien-organismer, romtyranni og grusomme eksperimenter.

Variert og utfordrende

Ditt viktigste våpen er en helt spesiell robotdrakt, som gir deg en rekke unike spesialkrefter og generelt sett er utstyrt med alt som skal til for en vellykket kveld på byen – inkludert rakettkaster, et utall integrerte datasystemer, tau å svinge seg i, samt muligheten til å bevege deg rundt som en forvokst metallklinkekule.

Spillet er lagt opp på en engasjerende måte, med fin progresjon etter som du stadig finner nye oppgraderinger til Metroid-drakten din, og lærer deg nye nødvendige triks for å komme deg videre.

Kanskje den største irritasjonen er at utviklerne har valgt å la monstre være «respawning», som betyr at selv om du rensker et område vil fiendene være på plass igjen hvis du kommer tilbake ved et senere tidspunkt – noe som man legger ekstra godt merke til i et spill som Metroid Prime, hvor det faktisk er en god del tråkking frem og tilbake i brettene.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Full pott

Det som gjør Metroid Prime til et så vellykket actionspill er simpelthen en dønn solid sammensetning av intuitive kontroller (til tross for et veldig sprekt utvalg av funksjoner og bevegelsesmuligheter), topp grafikk, og utfordrende brett stappet fulle av utfordringer, varierte fiender og logiske puslespill.

Hva mer kan man egentlig be om?

Såfremt du ikke er fullstendig avholdsmann hva actionspill gjelder, så er Metroid Prime garantert et av de beste Gamecube-kjøpene du kan gjøre.

Stikkord: gamecube_test, spilltester, testprodukt