Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft og IBM kutter nettstandard

Grunnlaget for en felles teknisk standard for nettsteder blir stadig tynnere. Nå trekker de to største IT-selskapene i verden seg fra et World Wide Web Consortium (W3C)-samarbeid.

W3C-logo
Microsoft og IBM har trukket seg ut av W3C-konsortiets arbeidsgruppe som jobber med å skissere hvordan morgendagens webtjenester skal kommunisere med hverandre og dele data ved hjelp av XML (Xtensible Markup Language). World Wide Web Consortium frykter nåstandardkluss i fremtidens XML-baserte webtjenester når Microsoft og IBM går sine egne veier.

– W3C er ikke den eneste måten å påvirke og evaluere et sett av nye teknologier, sier en talsmann for Microsoft til ZDNet News.

– Jo flere standarder, jo mere søl…

Senere i år vil IBM og Microsoft i stedet presentere sine egne Web services-spesifikasjoner.

Analytikere og representanter for W3C er ikke begeistret over at de to gigantselskapene ikke deltar i det felles standardiseringsarbeidet, og frykter at dette kan sinke og ødelegge utviklingen innen Web Services.

Også Sun retter sterk kritikk mot IBM og Microsoft, og sier at selskapene har gått fra å være i en ledende posisjon for Web Services til å bli ødeleggende krefter for bransjen.

Stikkord: internett