Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Adobe: – PC kjappere enn Mac

Adobe provoserer Apple ved å legge ut tester som viser at Photoshop, After Effects og Illustrator kjører raskest under Windows.

Adobe Photoshop

Adobe påkaller seg Mac-fantasters vrede ved å publisere de nå over fire måneder gamle testresultatene hvor man har klokket tre av selskapets mest populære programmer på henholdsvis en 3.06 GHz Pentium 4-maskin og en Mac G4 på 1.25 GHz.

Etter tallene å dømme er G4 en sinke, og mange stiller spørsmål til hvorfor Adobe velger å publisere nettopp disse verdiene.

Ikke vondt mendt

– Vi er veldig dedikerte til Mac, og dette er ikke et forsøk på å fremheve en plattform fremfor en annen. Testresultatene har er lagt ut for å komme våre PC-kunder til gode, sier en talsmann for Adobe til CNet News.

For Apple har grafikkprogrammer alltid vært et kjerneområde, og selskapet mener testresultatene Adobe har lagt ut ikke viser hele sannheten. Apple står fremdeles fast ved at den siste PowerMac-serien vil yte bedre i slike applikasjoner enn konkurrerende PCer.

Mac-brukere utgjør omlag 28 prosent av Adobes kundegrunnlag, ifølge forrige kvartalsrapport.

Stikkord: programvare, windows