Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Irak-dagbok hacket

«Salam Pax» er en av de få som skriver private rapporter fra Bagdad. I natt ble han hacket av sin egen bilde-vert.

Irak-blogg
Salam Pax driver webloggen Dear Raed. Natt til mandag ble flere av bildene fra dagliglivet i et krigsrammet Bagdad erstattet med Photoshop-manipulerte bilder av Bush som tar nakketak på Saddam Hussein.

Ikke politikk

Men skulle kanskje tro dette var en aksjon fra USA-patriotiske Bush-tilhengere, men den gang ei. I følge Wired.com er det en mann ved navn Taylor Suchan som står bak. Han driver selskapet Pyxz.com i Texas.

Suchans server fungerer som vert for bildene på nettstedet, og mener at alle de andre kundene hans lider under den store trafikken. Vanligvis har slike private dagbøker begrenset trafikk, men akkurat denne har blitt svært populær etter at bombene begynte å falle over Irak.

Stor trafikk

Flere av de store nyhetsbyråene bruker nettstedet som kilde, og trafikken begynner nå å nærme seg den realtivt store nyhetssteder på nettet opplever.

Suchet har seinere fjernet bildene, men har ikke bedt om unnskyldning. Han mener fortsatt at Salam Pax bruker uforholdsvis mye båndbredde i forhold til det han betaler for.

Nede fra mandag

Den hittil siste meldingen er datert 24. mars -altså mandag. I denne meldingen står det at nettforbindelsen er nede, og at man fra nå av oppdaterer via telefon – såkalt «pblog». Det ser så langt ikke ut til å ha vært vellykket.

Raed, som har lånt navnet sitt til nettstedet og som ser ut til å være en venn av Salam Pax, blir i tillegg etterlyst.

– Dersom noen har sett Raed, vær snill å si til ham at Salam Pax fremdeles ser etter ham, står det.

Stikkord: internett