Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Obligatorisk XP-sertifisering

Butikkjeden Office Depot i USA nekter å selge programvare og maskinvare som ikke er offisielt godkjent av Microsoft til bruk med Windows XP.

Designed for Windows XP
Dette melder The Inquirer. I følge nettstedet kan dette være starten på en utvikling der all programvare og maskinvare som selges på det åpne markedet vil måtte godkjennes av Microsoft.

Snikinnføring av DRM?

Det spekuleres også i om dette er første steg i en utvikling der Microsoft lurer inn sitt Digital Rights Managemenet (DRM)-system bakveien. DRM er Microsofts standard for kopisikring, som de prøver å selge inn til plate- film- og programvarebransjen.

Office Depot har sendt ut et skriv til alle sine leverandører om at de etter 30. mail i år ikke vil kjøpe verken programvare eller maskinvare som ikke er offisielt XP-godkjent. Beviset på at så er tilfelle, er at en spesiell Designed for Windows XP-logo er limt på produktet eller esken det ligger i.

Stikkord: programvare, windows