Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Robot på 12 gram

Japanske Seiko Epson har utviklet en robot som måler under 8 kubikkcentimeter og veier 12 og et halvt gram. Navnet er «Monsieur II-P».

Monsieur robot
Miniroboten skal presenteres på utstillingen Robodex i Yokohama i begynnelsen av april. Monsieur II-Per det andre produktet i Seiko Epsons EMRoS-serie. Den første fungerende prototypen ble presentert allerede i 1993.

Bluetooth

Monsieur II-Pkan bevege seg med en hastighet av 15 cm i sekundet, fem centimeter pr. sekund raskere enn den første modellen. Den drives framover av en 0.4 millimeter tykk motor.

Roboten fjernkontrolleres via en Bluetooth-modul, noe som gjør den siste modellen noe større og tyngre enn den første prototypen. Med de innebygde batteriene kan den siste utgaven av Monsieur kjøre i til sammen fem timer.

Dans og moro

Ved hjelp av programvare kan man få mange Monsieur-roboter til å danse i individuelle mønstre samtidig. Ellers nevner ikke Seiko Epson noen konkrete områder der roboten faktisk kan gjøre nytte for seg.

Stikkord: Maskinvare