Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3-kjendis mot stupet

SonicBlue, som blant annet produserer MP3-spillere og harddisk-baserte videoopptakere, er nær ved å gå konkurs.

Det er ikke lite SonicBlue må ofre i forsøket på å overleve. Blant annet vil de kvitte seg med flaggskipet ReplayTV, MP3-spillerne Rio og videoopptakerproduksjonen i GoVideo.

Selges med virksomhet

En konkursbeskyttelse vil gjøre det mulig å videreføre produksjonen mens salgene gjennomføres, sier L. Gregory Ballard, administrerende direktør i SonicBlue.

Hva som skal skje med SonicBlue og de ansatte etter at salgene eventuelt er gjennomført er ikke klart. SonicBlue hevder de har inngått en uforpliktende intensjonsavtale om salg til D&M Holdings. Dette er moderselskapet til Denon og Maranz. D&M skal være interessert i å kjøpe Rio og ReplayTV for 40 millioner dollar.

GoVideo vil trolig bli solgt til Opta Systems for 12,5 millioner dollar.

Saksøkt

SonicBlue ble grunnlagt i 1989 og er mest kjent for Rio MP3-spillere. På slutten av 90-tallet gikk platebransjen til søksmål for å få stoppet produksjonen av Rio-spillerne. Disse ble da produsert av Diamond Multimedia, som senere ble kjøpt opp av SonicBlue som den gang het S3.

ReplayTV, som produserer videoopptakere med harddisk i stedet for kasetter, har også vært saksøkt. TV-bransjen mente denne formen for kopiering brøt med lov om opphavsrett, melder AP.

Stikkord: lydogbilde