Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Overvåk skoleveien

Et nytt overvåkingssystem skal informere foreldre dersom barna deres viker fra en planlagt rute.

Systemet kalles Guardian Angel og produseres av Alcatel. Sporingssystemet bruker ganske enkelt GSM nettverk til å triangulere en mobiltelefons posisjon. Så lenge barnet har mobilen på deg vet de dermed hvor barnet er.

Systemet programmeres ved at foreldrene går den ruten som skal overvåkes selv og setter sjekkpunkter med faste intervaller. Når systemet er på senere vil de få beskjed via tekstmelding dersom personen som har mobiltelefonen på seg viker mer enn en gitt distanse fra ruten.

Man kan også programmere systemet med tidspunkter, slik at man vet om barna kommer tidsnok på skolen, eller er hjemme til vanlig tid.

Redsel

I følge BBC News er systemet ganske populært blant småbarnsforeldre som lever i frykt for at deres barn skal bli kidnappet. Fjorårets hendelse i Soham hvor to ti år gamle jenter ble kidnappet og drept, har skremt mange foreldre.

De som ikke er spesielt fornøyde med tjenesten er tenåringer. Mange har gitt uttrykk for at de ikke liker å bli overvåket av foreldrene på denne måten. Men i følge Alcatel er dette heller ikke den aldersgruppen som er målet for systemet.

-Vår målgruppe er barn fra 8 til 12 år, som fortsatt føler en stor tilknytning til foreldrene, sier Jean-George Demathieu hos Alcatel.

Tjenester som opplyser hvor en mobiltelefon befinner seg er for lengst tilgjengelig i Norge. Både Telenor og NetCom lar deg spore et mobilnummer dersom vedkommende har godkjent at de kan spores.

Stikkord: Mobil