Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft vil ha mer trådløst

Bill Gates vil ha flere applikasjoner for håndholdte dingser. I går la han frem verktøyet som skal sette fart på utviklingen.

I en tale under Microsoft Mobility Developer Conference i New Orleans la Gates frem detaljer om selskapets verktøy for utvikling av applikasjoner til PocketPC og Smartphone. Håpet er at flere, og ikke minst de profesjonelle miljøene, vil skrive foretningsapplikasjoner for slike enheter.

Utrolige muligheter

– Vi vil gjøre det enkelt for de 7 millioner Windowsutviklerne å lage programvare for det raskt voksende trådløs-markedet ved å tilby et gjenkjennelig, men like vel tilpasset verktøy, sa Gates. – Det er virkelig spennende tider for utviklere av mobilapplikasjoner og for industrien, og det er utrolige muligheter, fortsatte han.

Microsoft sloss med selskaper som SUN Microsystems, PalmSource og Qualcomm for å bli foretrukket som innbygget programvare i det økende utvalget av smarte mobiltelefoner og andre duppedingser.

Visual Studio.Net utviklingsverktøy vil bli lansert sammen med Windows Server 2003 den 24. april, og inkluderer .Net Compact Framework for utvikling av mobilapplikasjoner, skriver Cnet.com

Stikkord: Mobil