Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Liten lekkerbisken fra Sendo

Om få år vil skjell-designet være det dominerende på markedet også i Europa. Og ser telefonene ut som denne er det ingen grunn til engstelse!

Sendo m550
Sendo er trolig mest kjent for å ha talt Microsoft midt i mot og skrotet sin Windows-telefon. Men selskapet gjør seg også bemerket på andre måter. Som ved designet på M550

Sendo M550 er med sin utførelse i sort og sølv et elegant produkt. Den utvendige skjermen har reverserte farger slik at det ser ut omtrent som om tall og tegn ligger direkte på telefonens overflate.

Antenneløs

En annen god ting – antenna er borte. Jeg vet det provoserer enkelte at vi fremhevder dette, men moderne antenneteknikk gjør at dekningen ikke er nevneverdig dårligere enn på telefoner med utvendig antenne. Og helt ærlig – utvendig antenne gir telefonen et svakt punkt, i tillegg til at det gjør telefonen ubehagelig å bære i lomma.

Enkel

M550 er ikke noen superspektakulær topptelefon. Den har 128×128 punkter fargeskjerm (under klaffen) med støtte for 4.096 farger. Det er ikke mer enn hva skjermen på Nokia 7210 kan vise til.

Det er altså designet, og ikke ytelsene som gjør dette til en attraktiv telefon.

Mangler en del

For M550 mangler både Bluetooth og MMS. Den kan ikke lese e-post, men støtter EMS (enkle bildemeldinger med ringetoner). Den kan ta imot Nokia bildemeldinger, men ikke videresende dem. Og ikke har den Ir-port heller. Den kan spille nedlastbare spill, men ikke i det vanligste formatet som er Java (J2ME).

Batterikapasiteten er akseptabel. 180 -400 timer standby er bra, om den virkelig holder hva den lover. Taletid er oppgitt til 120-300 minutter.

Men den har en ganske stor adressebok (500 oppføringer+SIM) og den har T9 for SMS-teksting. Den kan ikke koble flere tekstmeldinger sammen.

Med andre ord – det er en relativt enkel telefon som vi ønsker oss like vel. Fordi den er elegant og bare måler 82×19,6×45 millimeter. Og fordi vi allerede har telefoner som fikser alt det andre.