Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Irak-krig lammer nettsteder

Nettsteder tilhørende amerikanske og britiske myndigheter har fått alvorlig trøbbel som følge av krigen mot Irak. De takler rett og slett ikke trafikken.

Irak spørsmål
Frykten for terrorangrep og ønsket om å få vite mest mulig om hva som egentlig skjer i Irak har ført til en strøm av sideoppslag på offentlige nettsteder. Så intens har trafikken vært at selv det amerikanske forsvarets hjemmesider sliter med å levere sidevisninger. Bare 7 av 10 kommer inn på sidene, og kommer du frem tar det i snitt 80 sekunder å hente en side.

Rekordtrafikk

Flere av myndighetenes nettsteder har en tøff tid. Myndighetene har ikke nødvendigvis opplevd dette før, sier Eric Siegel, ledende internettekspert ved Solicon Valleys Keynote System, som tester og måler trafikk på de største nettstedene.

Krigs- og terrorfrykt

Blant sidene som er rammet er US Armys hjemmesider, Marinens hjemmesider og en offisiell britisk nettside med informasjon om terrorisme.

Mange nettsider som levere nyheter og informasjon har tatt høyde for trafikkøkningen etter å ha opplevd lignende trafikktopper tidligere.

I Europa jobber flere ISP-er for å få på plass tilstrekkelig kapasitet til å ta unna for den eksplosive økningen i Internett-trafikken, melder Reuters.