Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Al Gore til Apple

Tidligere visepresident i USA, Al Gore, ble i går valgt inn i styret til Apple Computer Inc.

Al Gore apple
Gore jobbet i sin tid som visepresident for å gjøre «the Information Highway» til allemannseie, og var som kongressmann opptatt av å skaffe penger til utvikling av Internett.

Liten oppslutning

Etter å ha blitt valgt inn i styret i Apple roser han Steve Jobs og andre Apple-direktører for nok en gang å ha gjort Apple til «verdens beste datamaskiner».

Men til tross for at produktene er kritikerrost og Apple har en sterk menighet, så er ikke mer Apples markedsandel i USA på mer enn fattige tre prosent, i følge analyseselskapet IDC.

Redigerer video

Jobs viste til Gores evne til å styre den amerikanske regjeringen og påpekte at den tidligere visepresidenten redigerer hjemmevideoene sine med Apples redigeringsprogram «Final Cut Pro». – Al er midt i blinken for oss, og vi er både beæret og begeistret over at han velger Apple som det første private selskapet han vil sitte i styret for, sa Jobs.

Professor

Gore meldte sist høst at han ikke vil kjempe for å bli president ved neste valg. Han jobber som rådgiver for Google, og som gjesteprofessor ved Universitet i California, Los Angeles, Frisk University og Middle Tennessee State University, melder Daily News.

Gore overtar styreplassen som ble ledig da Oracle-sjefen Larry Ellison trakk seg i september. Mer om dette på Apples nettsider.

Stikkord: internett