Hopp til navigasjon Hopp til innhold

-«.Net» er en vits

Toppsjefen for Sun Microsystems er på en liten PR-turne i Asia, og benytter enhver mulighet til å rakke ned på Microsoft.

Sun vs. Microsoft
Scott McNealy er i kraft av sin stilling som toppsjef i Sun Microsystems en av IT-bransjens mest innflytelsesrike menn.

Men det at man driver forretninger på globalt nivå betyr ikke at man ikke benytter seg av sjansen til å slenge litt med leppa innimellom.

En vits

På sin turne i Asia har McNealy kommet med en rekke direkte uttalelser om Microsofts produkter og forretningsform. Man skulle nærmest tro han er litt furten etter at Microsoft har fått taket på Sun i Java-rettssaken som pågår i USA.

-Dette er menneskeheten mot Microsoft, sa McNealy på en pressekonferanse i Singapore. -«.Net» er en vits.

Grunnen til at .Net er en vits begrunner han med at Suns ONE Java plattform er kompatibel med flere plattformer og har innebygget sikkerhet, mens .Net kun fungerer på Windows-plattformen og er sårbar for virus.

Microsoft har i følge ZDNet News valgt å ikke kommentere uttalelsene.

Lureri

Videre hevder McNealy at Microsofts avtale med en rekke regjeringer om å la dem få innsyn i deler av kildekoden bare er bløff for å gi regjeringskundene falsk trygghet om sikkerheten i Windows.

I følge McNealy kommer ikke Microsoft til å vise frem noen vesentlige deler av koden sin uansett hvem som er kunden.

Men når journalistene spør ham om Sun noen gang kommer til å bli større enn Microsoft, svarer han at det er lite trolig. -Microsoft har for mye penger i bakhånd.

Stikkord: internett, programvare