Sun vs. Microsoft

Annonse


-«.Net» er en vits

Sun vs. MicrosoftScott McNealy er i kraft av sin stilling som toppsjef i Sun Microsystems en av IT-bransjens mest innflytelsesrike menn.

Men det at man driver forretninger på globalt nivå betyr ikke at man ikke benytter seg av sjansen til å slenge litt med leppa innimellom.

En vits

På sin turne i Asia har McNealy kommet med en rekke direkte uttalelser om Microsofts produkter og forretningsform. Man skulle nærmest tro han er litt furten etter at Microsoft har fått taket på Sun i Java-rettssaken som pågår i USA.

-Dette er menneskeheten mot Microsoft, sa McNealy på en pressekonferanse i Singapore. -«.Net» er en vits.

Annonse


Grunnen til at .Net er en vits begrunner han med at Suns ONE Java plattform er kompatibel med flere plattformer og har innebygget sikkerhet, mens .Net kun fungerer på Windows-plattformen og er sårbar for virus.

Microsoft har i følge ZDNet News valgt å ikke kommentere uttalelsene.

Lureri

Videre hevder McNealy at Microsofts avtale med en rekke regjeringer om å la dem få innsyn i deler av kildekoden bare er bløff for å gi regjeringskundene falsk trygghet om sikkerheten i Windows.

I følge McNealy kommer ikke Microsoft til å vise frem noen vesentlige deler av koden sin uansett hvem som er kunden.

Men når journalistene spør ham om Sun noen gang kommer til å bli større enn Microsoft, svarer han at det er lite trolig. -Microsoft har for mye penger i bakhånd.

Annonse