Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kroken på døra for iMac

Apples iMac får mye av æren for at Apple kom seg på høyden igjen på slutten av 90-tallet. Nå avsluttes produksjonen.

iMac FlowerPower
Det er selvsagt bare snakk om Apples originale versjon av iMac. Den nye modellen basert rundt en flatskjerm kommer fortsatt til å bli solgt i tiden fremover. Men det er over og ut for den første utgaven med tradisjonell billedrørskjerm.

Den opprinnelige iMac ble lansert i 1998 og var uten tvil et friskt pust i en eller off-white dataverden. De friske fargene og det like friske utseendet fikk mye oppmerksomhet.

Designet til iMac har vært så å si uendret siden 1998, med unntak av endringer i spesifikasjoner og utstyr. Det har også kommet til et par nye farger med tiden.

Opptur

Mange analytikere gir iMac æren for at Apple er blant oss i dag i det hele tatt. De økonomiske tallene for selskapet så ikke bra ut på slutten av 90-tallet og de hadde slitt lenge med å få hjulene til å gå rundt.

Men salget av iMac gikk strålende og i dag er Apples økonomiske sorger slutt. Helt frem til i dag har den vært Apples billigste maskin for nybegynnere. Det billigste alternativet fra nå av blir eMac til 9.490 kroner.

Hvis du skynder deg kan du kanskje få kloa i en av de siste eksemplarene som er til salgs. Apples norske nettbutikk har enda ikke fjernet maskinen, selv om den er borte fra den internasjonale siden.

Sorg

I det til tider fanatiske Mac-miljøet verden rundt har det oppstått sentimentale tilstander etter at iMac forsvant fra nettsidene.

Det tok ikke mer enn et par timer før de første dødsannonsene og minnetalene dukket opp på Internett.

Stikkord: Maskinvare